چاپ        ارسال به دوست



مصاحبه با سایت خبری نشاط شهربهار

ملاحظه:این مصاحبه قبل از انتخابات صورت گرفته است
برنامه شما برای مدیریت آب و کشاورزی منطقه چیست؟
به نظر بنده در حال حاضر کشاورزی در این منطقه نابود شده است. متاسفانه به دلیل مدیریت ضعیف همچون عدم وجود مطالعات زیر ساختی مناسب، استفاده از طرح های ناپخته (همچون تاسیس نیروگاه شهید مفتح)، عدم راهنمایی کشاورزان در جهت کشت محصولات کم آب بَر (به جای هندودانه و سیب زمینی) و در کنار آن کاهش بارندگی، آب منطقه به شدت تحلیل رفته است. متاسفانه مدیران منطقه با وجود مشاهده افت سالانه آب های زیرزمینی، عملکرد موثری انجام ندادند. روستای خالد وردی منابع آب زیرزمینی خوبی دارد که متاسفانه چاه هایی در این منطقه حفر شده است و آب آن منطقه به همدان انتقال می یابد، در حالی که منطقه کبودرآهنگ نیاز به این آب دارند و بنده به عنوان فرزند منطقه کبودرآهنگ با این موضوع مخالف هستم.

من اعتقاد دارم که ابتدا بایستی مطالعات زیرساختی همچون: 1) مطالعه در مورد محصولات کم آب بَر که در این مناطق امکان کشت دارند 2) مطالعه در مورد مناطقی که دارای آب های زیرزمینی هستند 3) مطالعات در مورد پیش بینی بارش در این مناطق، انجام شود و بر اساس آن در مورد مدیریت آب تصمیم گیری نمود و در این مسیر کشاورزان را راهنمایی و مجاب نمود.

آینده اقتصاد شهر بهار را چگونه ارزیابی می کنید؟

متاسفانه در این منطقه مراکز تولید کننده پول که بتواند گردش مالی ایجاد کند، دچار نقصان شده است، در نتیجه، گردش مالی (turn over) مناطق بهار و کبودرآهنگ به شدت افت کرده است. دلیل اصلی این افت گردش مالی این است که منابع یا مراکز تولید کننده پول در این منطقه که عملاً از طریق تولید محصول کشاورزی است، به شدت کاهش یافته است ؛ که بر اثر آن زنجیره ای از فعالیت های شغلی مرتبط به این پیشه که در آن پول به چرخش می یابد، به شدت کم شده است. متاسفانه این شرایط موجب ورشکستگی و یا کاهش سرمایه بسیاری از کشاورزان و شغل های مرتبط با این پیشه شده است که نتیجه آن بروز بحران های اجتماعی و خانوادگی است.

آیا این منطقه ظرفیت جذب گردشگر دارد؟

هزینه هر گردشگر که 3 الی 4 روز که به یک منطقه مسافرت می کند، در مقیاس بین المللی ، 2000 دلار است. بنابراین می تواند، 2000 دلار تولید پول نماید. متاسفانه مدیریت استان همدان و این مناطق در کسب پول از گردشکر بسیار ضعیف است. به چند مورد اشاره می کنم: 1) در مسیر همدان علیصدر، هیچ ایستگاه تفریحی، دیدنی و یا مکانی برای اقامت موقت وجود ندارد؛ تا بتوان رضایت گردش گر را جذب کرد و درآمدی را اخذ نمود. 2) در منطقه کبودرآهنگ در چند دهه گذشته؛ آزمایشگاهی به نام پورفسور بالتازار تاسیس شده است. همین آزمایشگاه نوه پورفسور را از پاریس به این منطقه کشانیده است. با این حال، وی اظهار داشته که من تغییری در این آزمایشگاه از آن زمان تاکنون ندیدم. می توانستیم از این ظرفیت بیشتر استفاده کنیم. 3) در منطقه شیرین سو، منطقه دیدنی طبیعی (تالاب) وجود دارد که متاسفانه با دید جذب گردشگر به آن تالاب نگاه نشده است و آب این تالاب در حال برداشت شدن است. 4) منطقه بهار و صالح آباد گذرگاه کربلا است. از این حیث، ظرفیتی این دارد که یک ایستگاه اقامتی، هتل و ... در مسیر احداث شود تا مسافرینی که در حال عبور از این جاده هستند، توقف نمایند و در مکان مناسب و دیدنی استراحت نمایند تا از این طریق درآمدزایی شود. 5) مسیر همدان به زنجان بسیار نامناسب است، هر گردشگری که یک بار از این مسیر گذر کند، دیگر حاضر نخواهد شد، مجدداً وارد این مسیر شود. در حالی که می شد، استفاده بهتری از این مسیر نمود.

نظر شما در مورد بنای منطقه آزاد تجاری در منطقه بهار چیست؟

منطقه کردستان عراق، خودمختار شده است. کردستان، کرمانشاه و اصفهان از این ظرفیت استفاده نمودند. در حالی که همدان و این منطقه هیچ استفاده ای از این ظرفیت نکردند. ما می توانستیم، با عراق مبادلات تجاری خوبی داشته باشیم. ما می توانیم نقطه ارتباطی خوبی با عراق برای تزانزیت داشته باشیم. بدین صورت که می توان در این منطقه انبارهای وسیعی را تاسیس کرد تا بتوان محصولات مختلفی (که باید مطالعه شود) را از مناطق مختلف کشور به این منطقه و سپس از این منطقه به آن سوی مرز صادر نمود. به عنوان مثال؛ در کشور عراق در حال حاضر ساخت و ساز مسکونی زیاد است، بر همین اساس می توان مصالح ساختمانی را برای این کشور تامین کرد.

نظر شما در مورد صنعتی شدن منطقه بهار چیست؟

متاسفانه؛ نگاه منطقه ما به اقتصاد روزمره است و نه استراتژیک. استان های اراک، اصفهان، شیراز و تبریز با نگاه به آینده به ترتیب کارخانه فولاد، کارخانه خودروسازی، کارخانه صا ایران و کارخانه تراکتور سازی را تاسیس کرده اند و اقتصاد استان را تقویت کرده اند. یک مثال ساده؛ یک فرد از نعمت آفتاب صرفاً آفتاب گیری می کند و فرد دیگری از طریق سلول های خورشیدی برق تولید می کند.

در مناطق بهار و کبودرآهنگ چندین شهرک صنعتی وجود دارد که عملاً در آن ها کاری صورت نمی گیرد. شهرک صنعتی صالح آباد، در حال حاضر فعالیتی ندارد. شهرک صنعتی بهاران فعالیت محدود دارد. در کبودرآهنگ نیز دو شهرک صنعتی وجود دارد که تنها تابلو خوب دارند.

صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی همانند کارخانه چیپس برای این منطقه اهمیت زیادی دارد که متاسفانه از این ظرفیت استفاده نشده است. صنایع تبدیلی، علاوه بر به کارگیری نیروی کار، ارزش افزوده ای فراتر از قیمت محصول حاصل می کند. بایستی از این ظرفیت استفاده شود.
در مناطق بهار و کبودرآهنگ معادن سیلیس وجود دارد که می توان از آن شیشه و فیبرنوری تولید نمود. می توان از این ظرفیت بیشتر استفاده نمود. اگرچه، یکی از معایب اصلی استخراج از این معادن تولید گردخاک است و همین موجب نارضایتی مردم اطراف معدن می شود، با این حال، اگر کارخانجات مرتبط با سیلیس (همچون کارخانه شیشه)، نزدیک این معادن احداث می شد و برخی از اهالی آن منطقه در آن کارخانه مشغول می شدند، این وضعیت نامطلوب قابل تحمل بود.
بنده اعتقاد دارم، می توان طرح های مرتبط با صنعت که یا هنوز شروع نشده و یا فعالیت محدود دارند، را توسعه و شتاب بخشید تا به این ترتیب صنعت در این مناطق رشد کند. اعتقاد دارم؛ از طریق رایزنی نماینده مجلس در اقناع مجلس و دولت، می توان وام هایی را از صندوق توسعه ملی اخذ نمود تا قدمی را برای عملیاتی شدن صنعتی شدن این منطقه برداشت.

الحاق شهر بهار به همدان چه سودی برای شهرستان دارد؟
از نظر بنده؛ ملحق شدن بهار به همدان احتمالاً تبعات سیاسی و امنیتی دارد و از نظر من سودی برای منطقه بهار ندارد. از نظر من زمانی که جز به کل وصل می شود، تا مدت ها کل نفع می برد.
از نظر شما، مهترین مسائل این منطقه چیست؟
1)فقدان گردش مالی 2) فقدان صنعت 3) از بین رفتن تولید 4) از دست رفتن اعتماد به برخی از مسئولین 5) وجود یاس در مردم
سخن آزاد: بنده سه خط قرمز در تبلیغات نمایندگی خود دارم: 1) دروغ نمی گویم، 2) وعده نمی دهم ولی تعهد می دهم که وظیفه خود را درست انجام دهم، 3) به منظور نیل به هدف از هر وسیله استفاده نمی کنم.


١١:١٨ - سه شنبه ١٨ اسفند ١٣٩٤    /    شماره : ١١٥    /    تعداد نمایش : ٣٠٣١


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: