4 خرداد 1395

پایش محیط کسب وکار ایران درسال 1394 ووضعیت استان همدان(استان و منطقه - مطالب دیگران )

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اخیرا گرارش پایش محیط کسب وکار ایران در سال 1394 را منتشر نمود. در این گزارشمؤلفه  های مهمی مورد بررسی قرار گرفته است که در وضعیت کسب وکار استانها موثر است .  اختصاص نمره 10 به هر مؤلفه به منزله بدترین ارزیابی از وضعیت آن مؤلفه در محیط کسب وکار است و نمره 1 ،به این معناست که آن مؤلفه در دوره مورد بررسی، بر عملکرد یا اداره بنگاههاي تحت پوشش تشکل ارزیابی کننده، تأثیر نداشته است. نگاهی به این گزارش وضعیت کسب و کار در استان همدان را نگران کننده نشان می دهد چنانکه  استان همدان مشکل دریافت تسهیلات بانکی و سایر مولفه های مربوط به کسب و کار در ردیف استانهای اول  قرار دارد. با این وضعیت انتظار توسعه استان بدون تغییر این مولفه ها و مولفه های دیگر و توجه ویژه به استان همدان عملا انتظار معقولی نخواهد بود مگر اینکه شرایط در سال 1395 تغییر کند و مسئولان محترم اقدامات اساسی در این راستا انجام دهند.برخی از مولفه هایی که در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته و متاسفانه وضعیت استان چندان مناسب نیست به شرح زیر است:

-مشکل دریافت تسهیلات از بانکها ،

-بی تعهدي شرکتها و مؤسسات دولتی به پرداخت به موقع بدهی خودبه پیمانکاران،-

ضعف بازار سرمایه در تأمین مالی تولید و نرخ بالای تأمین سرمایه از بازار غیررسمی 

-نرخ بالای بیمه اجباري نیروي انسانی-

-وجود مفاسد اقتصادي در دستگاههاي حکومتی

-برگشت چکهاي مشتریان و همکاران -اعمال تحریمهاي بین المللی علیه کشورمان 

-تولید کالاهاي غیراستاندارد،تقلبی و عرضه نسبتاً بدون محدودیت آن به بازار 

-بی ثباتی قوانین و مقررات مربوط به تولید و سرمایه گذاري

-ضعف زیرساختهاي حمل ونقل-ضعف نظام توزیع و مشکلات رساندن محصول به دست مصرف کننده

و...

16:59

(0)


26 آذر 1394

شهرستان بهار ،شهری با تاریخی چند صد ساله(استان و منطقه - مطالب دیگران )

 

شهرستان بهار

پيشينه تاريخي:

در اوايل قرن پنجم شهر بهار مرغزار يکي از امراي سلجوقي به نام قراتکين بوده‌است. در سال 800 هجري که اميرتيمور گورکاني آسياي صغير و شام را به تصرف درآورد، هفت ايل بزرگ را به نواحي مختلف ايران کوچاند. در اين بين، ايل بهارلو (از جمله ايلات قراقويونلو) مرغزار بهار (قُرُق) را ييلاق خود قرار دادند. اين ايل در زمان صفويه در قراتکين ساکن شدند و به سبب غلبه بهارلوها اين منطقه به بهار موسوم شد.

بهار در گذشته‌هاي بسيار دور از منظره‌هاي زيبا و از نعمت‌هاي خدادادي و طبيعي زيادي بهره مند بوده‌است به روايت تاريخ زين العابدين شيرواني در سنه 1253 ه ق، سپاهيان هلاکوخان و مغول، آن را ويران و قلعه شهر را با خاک يکسان کردند. در سال 800 ه ق امير تيمور گورکاني، هفت ايل ترک زبان که يکي از آنان ايل بهارلو بود به نواحي کردستان و همدان کوچانده و ييلاق خود را همچون قراتکين (يکي از امراي سلجوقي به سال 308 هق) مرغزار و چمن‌هاي بهار قرارداد.

نام شهر بهار از ايل بهارلو که در زمان قراقويونلوها در اين منطقه اسکان يافته‌اند، گرفته شده‌است.

شهرستان بهار يکي از شهرستانهاي هشت‌گانه استان همدان با وسعتي معادل 1334 کيلومترمربع، حدود هفت‌درصد از وسعت استان را شامل مي‌شود. اين شهرستان داراي سه بخش مرکزي، لالجين و صالح‌آباد و شش دهستان و سه شهر بهار، لالجين و صالح‌آباد و هفتاد روستاي داراي سكنه است.

اكثر اهالي اين شهرستان به زبان تركي و تعدادي از روستاهاي غربي آن به زبان كردي صحبت مي‌كنند. همه اهالي اين شهرستان بر مذهب شيعه‌اند.

شهر بهار مرکز بخش بهار يا سيمينه‌رود شهرستان همدان است. اين شهر در نوزده کيلومتري شمال غرب همدان واقع است. اين بخش از دو دهستان سيمينه‌رود و خدابنده‌لو تشکيل يافته و مجموعاً داراي 311 آبادي است. جمعيت اين شهر در سال 1365شمسي 21678 نفر بوده‌است.

تعداد شهدا و مفقودين:

تعداد شهدا و مفقودين اين شهرستان 557 نفر معادل 7,7 درصد کل شهداي استان مي‌باشد که خانوده آنها زير پوشش بنياد شهيد قرار دارند.تعداد آزادگان اين شهرستان 127 نفر معادل 12,9 درصد کل تعداد آزادگان استان و تعداد جانبازان اين شهرستان 1688 نفر معادل 8,7 درصد کل جانبازان استان مي‌باشد که تحت پوشش خدمات بنياد جانبازان قرار دارند.

ويژگي‌هاي طبيعي:

از ويژگي‌هاي طبيعي بهار مي‌توان به تنوع آبرفتهاي حاصلخيز که از فرسايش رسوبات سطحي ارتفاعات الوند به وجود آمده و نيز به نفوذ پذيري عمق خاک آن اشاره کرد. بهار به علت دارا بودن زمستان‌ها و يخبندان‌هاي طولاني از مناطق سردسير کشور محسوب مي‌شود. تابستان‌هايش معتدل و گرمترين ماههاي سال آن، تير و مرداد با حداکثر گرماي 6/39+ درجه سانتيگراد و سردترين ماهها دي و بهمن با حداقل درجه حرارت 33- سانتيگراد است.

1:0

(0)