3 شهريور 1399

مثل رجایی باشیم(استان و منطقه - یادداشت ها )


از دوم تا هشتم شهریور به مناسبت شهادت شهید رجایی پاک ترین ؛خالص ترین و متعهدترین رئیس‌جمهور درکنار مقام معظم رهبری ؛هفته گرامی داشت کارمند و دولت نامگذاری شده است.رئیس جمهوری که همیشه می گفت من اهنگرزاده ای بیش نیستم .رجایی درمقابل بنی صدری بود که ادعای آقا زادگی می کرد و عاقبت رجایی شهادت بود وعاقبت بنی صدر ننگ و نفاق و خیانت .یادشهیدان رجایی وباهنر وهمه شهدای عزیز را گرامی می داریم و به روح بلند  امام راحل سلام می فرستیم .میلیونها انسان شریف به عنوان کارمندان دولت در شبکه وسیع اجرایی ؛ قضایی ؛امنیتی و دفاعی و نظامی؛ مشغول خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند و زحمات و خدمات آنان برهیچ کس پوشیده نیست .هزاران مدیر پاکدست و متعهد درپستهای مدیریتی کشور مشغول فعالیت هستند و حتی در شرایط سخت تحریم در تلاش برای اداره کشورهستند و علیرغم کاهش منابع مالی ؛در تلاش برای خدمت رسانی به مردم در اقصی نقاط کشورهستند وجود اندک مدیران فاسد نبایدمانع از دیدن خدمات مدیران پاکدست باشد‌.این هفته و روز کارمند را به تک تک کارمندان عزیز و همچنین به مدیران خدمتگزار و صادق تبریک عرض میکنم .نقد عملکردها به معنای نادیده گرفتن خدمات نیست بلکه برای کمک به مدیران برای شناخت بیشتر ظرفیتها؛بررسی ضعفها و رفع مشکلات و در واقع با هدف تقویت مدیران است . چاپلوسی و تعریف و تمجید نابجا کمک به مدیریت نیست بلکه انداختن آن مدیر در چاه است زیرا علاوه بر اینکه در مذهب ودین ما چاپلوسی عملی ناپسند ومذموم است؛ وقتی مدیر احساس کندکه همه کارهایش درست است و بخاطر تمجید نابجا ضعفها را نبیند بر ادامه اقدامات خود اصرارخواهد کرد وهم به خود وهم به جامعه و منابع ملی آسیب خواهد زد .در دنیای امروز کشورهایی پیشرفت کرده اند که مردمشان ورسانه هایشان آزادانه  مسئولان را در بوته نقد گذاشته اند و ازاین طریق به پیشرفت کشورشان کمک کرده اند .مردم ورسانه ها باید با آزادی و بدون ترس و واهمه وبا رعایت احترام وادب  بتوانند عملکرد مدیران را نقدکنند. در قوانین مصوب کشور الحمدلله این فرصت به مردم ورسانه ها داده شده است و باید ازآن استفاده شود.لذا ضمن تبریک مجدد از مدیران محترم تقاضا داریم درمقابل نقد منصفانه آستانه تحمل خود را بالا ببرند؛ همه ما برای یک هدف و آن اعتلای جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی و کشور تلاش می کنیم و هیچ کس هم نمی تواند بگوید که همه رفتار وعملکرد من درست است .رسانه ها چشم مدیران و زبان مردم هستند و مردمی که امکان دسترسی به مدیران برایشان فراهم نیست بایدبتوانند ازطریق رسانه‌ها حرف و مشکلات خود را بیان کنند و مدیران محترم که در تلاش برای خدمت به مردم هستند ضمن اگاهی از مشکلات درصدد رفع آنها برآیند .مثلث مردم ؛رسانه و مسئول می تواند زنجیره کاملی برای پیشرفت کشور باشد این زنجیره را تقویت کنیم.توسلی مدیرمسئول نشریه سیاسی اجتماعی چشم انداز آینده و پایگاه خبری تحلیلی صدای کورنگ سوم شهریور نودونه

23:50

(0)


6 مهر 1397

سخن مدیر مسئول صدای کورنگ در اولین شماره نشریه(استان و منطقه - یادداشت ها )

سخن مدیر مسئول صدای کورنگ در اولین شماره نشریه صدای کورنگ

«سنگین نمی شد این همه خواب ستمگران ، می شد گر از شکستن دلها ،صدا بلند».در امثال و حکم ایرانی گفته اند: «یک دست بی صداست ؛ یعنی توفیق از آن جمعیت است».

سخن مدیر مسئول صدای کورنگ در اولین شماره نشریه

سخن مدیر مسئول
خداوند علیم را سپاسگزاریم که توفیق انتشار وسیله ای برای آگاهی مردم را به ما عنایت فرمود. نشریه ای که قرار است زبان گویای مردمی باشد که از مهربان ترین ها هستند؛ مردمانی که در سخاوت شهره اند و در تولید شناخته شده و در حمایت از انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی و حضور در صحنه های مختلف انقلاب ،معروف و مفتخر و چه افتخاری برای بنده بیش از این که بتوانم مطالبات و خواسته های این مردم فهیم و مظلوم را پیگیری کنم و صدای آنان باشم.
چرا صدا؟
جامعه و ملتی که صدایی برای شنیدن نداشته باشد، دیده نخواهد شد و همواره انسانها برای بیان دردها و احساسات خود از صدا استفاده می کنند که حافظ شیرین سخن فرمود: «ازصدای سخن عشق ندیدم خوشتر»،یا در جای دیگری می فرماید: «ندای عشق تو دیشب در اندرون دادند ،فضای سینه حافظ هنوز پر ز صداست ».
حافظ ایرانی صدا را عامل بیداری ستمگران می داند و می فرماید: «سنگین نمی شد این همه خواب ستمگران ، می شد گر از شکستن دلها ،صدا بلند».در امثال و حکم ایرانی گفته اند: «یک دست بی صداست ؛ یعنی توفیق از آن جمعیت است».
اما دلیل اصلی انتخاب صدای کورنگ به عنوان نام نشریه این بود که نگارنده از مدتها پیش احساس کردم که یکی از دلایل اصلی عقب ماندگی و محرومیت و مظلومیت شهرستان،«فقدان صدا»ی رسایی است که بتواند ظرفیتها ، امکانات، محرومیتها ، محدودیتها ومشکلات این مردم را به سمع و نظر مسئولان برساند تا این مردم نیز دیده شوند و ظرفیتهای بالقوه به فعل درآیند و توانمندیهای بالفعل تقویت شوند، محرومیتها و مشکلات بیان شوند ،راهکارها گفته شود و مدیران بدانند که باید در مقابل مردم پاسخگو باشند و البته مردم نیز خادمین دلسوز خود را بشناسند و با همفکری و هم افزایی جمعی و بهره گیری از نخبگان و اندیشمندان و اهل قلم و دلسوزان شهرستان، راهی برای پیشرفت روز افزون این شهرستان و جبران عقب ماندگی های سالیان گذشته بیابیم و به مدیران در این راستا کمک کنیم.
به همین دلیل ایده تشکیل گروهی در شبکه اجتماعی در سال ۱۳۹۴ که اینجانب در ماموریت خارج از کشور بودم ،در ذهنم شکل گرفت و اقدام به تشکیل گروهی در تلگرام بنام «صدای کورنگ » نمودیم که مورد استقبال مردم عزیز شهرستان قرار گرفت تاجایی که این گروه قبل از فیلترشدن تلگرام بیش از ۱۵۰۰۰ عضو داشت.
با توجه به استقبال مردم عزیز و با هدف قانونی نمودن اقدامات برای پیگیری های بعدی از طریق نهادهای اجرایی و حکومتی، اینجانب درخواستی برای انتشار نشریه صدای کورنگ را به وزارت محترم فرهنگ وارشاد اسلامی ارائه نمودم و بعد از طی مراحل قانونی و بررسی های لازم به لطف خدا مجوز صدای مردم شهرستان کبودراهنگ را از این وزارت در تاریخ ۱۷/۲/۹۷ به شماره ۸۱۹۴۰ دریافت نمودیم.
چرا کورنگ؟
اگرچه کورنگ نامی است اساطیری و گفته شده است که نام پسر گرشاسپ در شاهنامه بوده است اما منظورما به هیچ عنوان پرداختن به شاهنامه و شخصیتهای آن نیست، بلکه برای بنده به عنوان یک فرد اهل شهرستان کبودراهنگ که متولد یکی از محرومترین این شهرستان هستم ،«کورنگ» واژه ای است که از دوران طفولیت در خاطرم مانده و اسم محلی شهرستان کبودراهنگ از شهرستانهای استان همدان است و مرکز شهرستان نیز در زبان محلی به این نام گفته می شود.
چرا دوماهنامه؟

بعد از انتخاب عنوان که البته با مشورت برخی از دوستان نیز انجام شد،مدتها در این فکر بودم که چه نشریه ای برای شهرستان مناسب است .ابتدا تصمیم بر این شد که دو هفته نامه یا ماهنامه باشد، اما با بررسیهایی که انجام دادم متوجه شدم که متاسفانه در بین همه محرومیتها و مدودیتها در شهرستان، محدودیت خبر و مطلب نیز داریم و علت آن نیز تا حدودی به عدم فعالیت رسانه های شناخته شده، فقدان نگاه عمومی به جایگاه رسانه و البته خرسندی برخی از مدیران شهرستان در طی سالیان متمادی از عدم وجود رسانه که مطالبه گر مسائل مردم باشد ،بود که این موضوع باعث شده است تولید خبر و گزارشهای خبری و رسانه ای بسیار ناچیز باشد و این مسأله را می توان با یک جستجوی ساده در موتورهای جستجو در اینترنت دریافت . این مساله بسیار تلخ و دردناک است اما واقعیتی است که وجود دارد ،لذا دراین شرایط تهیه و تولید یک ماهنامه یا هفته نامه کاری بسیار سخت خواهد بود بویژه با توجه به منابع بسیار اندک مالی بنده و عدم وابستگی سازمانی یا حزبی بنده و نشریه .لذا تصمیم گرفته شد که فعلا نشریه به صورت دوماهنامه و به صورت مجله ای با انتشار استانی باشد . ان شاء الله امیدواریم به لطف خدا و حمایت مردم و مسئولان شهرستان ، این نشریه را از دوماهنامه به ماهنامه یا هفته نامه یا روزنامه تغییر دهیم و این موضوع به استقبال مردم و حمایت مردم بستگی خواهد داشت و انگیزه و توان لازم وجود دارد.
سیاست کلی نشریه:
این نشریه با موضوع سیاسی و اجتماعی است . در سیاست ،وابسته به هیچ جریان و حزب و گروهی نیستیم ، معتقد به ولایت مطلقه فقیه و پیرو آن بوده و آرمانهای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را برای خود و نشریه اصلی واجب می دانیم ،خود را مدیون خون شهدا و رشادت ایثارگران و جانبازان و آزادگان و همه کسانی که از جان خود برای به ثمر نشستن این انقلاب و ادامه آن گذشتند، می دانم . تمام بیانات ،پیامها و سخنان حضرت امام خمینی رحمت الله علیه و مقام معظم رهبری برای بنده و نشریه ،حکم چراغ راهنماست و سخنان رهبری حجت است. علاوه بر ایشان ،همه افراد وشخصیتهای ملی و منطقه ای و همه آحاد مردم محترم هستند . اما رسانه صدای کورنگ در راستای رسالت قانونی خود به عنوان صدای مردم ، پیگیری مطالبات مردم را در دستور کار خود قرار داده و نقد منصفانه عملکرد مسئولان(با تمرکز بر مسئولان شهرستان)،تشویق و ترغیب مدیران پرتلاش و شناسایی و معرفی مدیرانی که به هر دلیل انگیزه ای برای کار و یا پاسخگویی ندارند را دنبال خواهد کرد؛ امیدواریم با همکاری و کمک مسئولان محترم ،بتوانیم ضمن پیگیری مطالبات مردم ، دستاوردهای انقلاب و خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران به مردم را برایشان توضیح دهیم و واسطه بین مردم و مسئولان باشیم.
در مباحث اجتماعی به طور عام ،تمام مسائل شهرستان در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و... با حساسیت دنبال خواهد شد و ان شاء الله تلاش خواهد شد با کمک مردم حوزه ای از مسائل شهرستان ازدید نشریه دور نماند.
درخواست:
از مدیران محترم شهرستان تقاضا داریم با درک اهمیت و نقش رسانه در افزایش همبستگی ملی و اجتماعی ،صدای کورنگ را از خود بدانند و با تنها نشریه فعال شهرستان همکاری کنند، و با توجه به قوانین مصوب کشور از جمله قانون آزادی اطلاعات،قانون حقوق شهروندی و.. و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و سایر مسئولان در پاسخگویی به مطالبات مردم و بیان عملکرد،نشریه صدای کورنگ را رسانه خود بدانند و همکاری کنند.
از آحاد مردم شهرستان در سه بخش مرکزی،گل تپه و شیرین سو و ساکنین شهرهای کبودراهنگ، شیرین سو وگل تپه و تک تک اهالی روستاهای شهرستان در هرجای این شهرستان یا استان یا کشور و دنیا که زندگی می کنند بویژه از اساتید محترم دانشگاه ،دانشجویان،مسئولان ،افراد اهل قلم و بیان انتظار داریم با ارسال مطالب ،اخبار،گزارشها ،تحلیلها، مقالات و هر نوع مطلبی ما را در انجام این وظیفه خطیر مارا یاری نمایند.بدیهی است مطالب مهم پس از بررسی توسط هیات تحریریه ، بنام فرد نویسنده در نشریه چاپ خواهد شد .
این نشریه بعد از چاپ در اختیار مسئولان استانی ،نهادها،سازمانها ،مسئولان لشکری وکشوری استان قرارخواهد گرفت و البته برای عموم مردم عزیز شهرستان و استان در هرجایی قابل دریافت خواهد بود .
خدایا چنان کن سرانجام کار تو خوشنود باشی و ما رستگار.
والسلام
توسلی

23:41

(0)


8 تير 1397

فرماندار جدید کبودراهنگ؛مشکلات رسوب شده ،انتظارات بحق؛جهت گیریهاي صحيح(استان و منطقه - یادداشت ها )

به گزارش صدای کورنگ ،درتاریخ ۲۰ خرداد سالجاری آقای دکتر حجت الله مهدوی با حکم وزیر محترم کشور به عنوان فرماندار شهرستان کبودراهنگ معرفی شد .ایشان سابقه مدیریت درشهرها و مناطق مختلف و در حوزه های متعدد را درکارنامه خود دارند و مدتی نیز در فرمانداری اسدآباد و شهرداری کبودراهنگ فعالیت کرده اند .
اگرچه بررسی عملکرد فرماندار محترم دراین مدت کوتاه ، ممکن است نامفهوم تلقی شود اما بررسی جهت گیری ها و اقدامات ایشان دراین مدت کوتاه می تواند سیاستها و رویکردهای کلی ایشان را مشخص کند که برمبنای آن راهبردها وراهکارهای اجرایی تدوین خواهدشد.
محمدناصر نیکبخت استاندار محترم همدان در مراسم معرفی مهدوی گفت: «فرماندار جدید به علت چندین سال فعالیت در کبودرآهنگ به ظرفیت های این شهرستان آشنایی دارد. یکی از اولویت های مسئولان تلاش در راستای جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها با ایجاد فرصت های شغلی است.»
استاندار همدان بیان کرد: ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به همراه ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره برای ایجاد اشتغال در روستاهای این استان پیش بینی شده است.
نیکبخت اضافه کرد: اعتبار عمرانی شهرستان کبودرآهنگ هم ردیف با شهرستان همدان است که انتظار می رود فرماندار برای جذب این اعتبار همت و تلاش خود را بکار گیرد.وی از فرماندار جدید کبودرآهنگ خواست تسهیلات بانکی پیش بینی شده حوزه رونق تولید، فراگیر و اشتغال روستایی را به طور کامل جذب کند. امیدواریم استاندا محترم در این شرایط ،فرماندار را یاری کنندزیرا شهرستان کبودراهنگ بیش از هرجای دیگری مستحق توجه است زیرا مدتهاست که مورد بی توجهی بوده است .
اما فرماندار محترم دراین مدت علاوه بر برخی ملاقاتهای تشریفاتی با مسئولان اجرایی و قضایی شهرستان که در ابتدای مسئولیت هر مسئول اجرایی در جایگاه فرماندار انجام می شود.اقدامات وفعالیتهای قابل تقدیری داشته اند که امیدواریم این اقدامات ادامه پیدا کند .
بازدیدایشان از نانواییها (به عنوان محلی که قوت غالب مردم را تامین می کنند) و شهرک صنعتی ویان( به عنوان محلی که کانون تولید است ) و بازدید از بازار کبودراهنگ -اگر بتوانیم اسمش را بازار بگذاریم(به عنوان محل کسب و کار)و شرکت در جمع دهیاران بخش گل تپه(که مستقیما با مردم در ارتباط هستند و بازدید روز تعطیل ایشان از روستای قلی آباد ( کم جمعیت ترین روستای بخش مرکزی و تفرجگاه شهرستان) نشان داد که فرماندار جدید با برنامه مدون و هدفمند کار خود را شروع کرده است .
نگاهی به سخنان ایشان بعد از این بازدیدها نیز این گمان را تقویت می کند که فرماندارجدید درتلاش است تا بخشی از مشکلاتی که سالیان سال است در جای جای این شهرستان رسوب کرده است را حل کند یا حداقل از شدت آن کم کند . وی در بازدید ازشهرک صنعتی ویان شهرک صنعتي ويان در مساحت ۳۸۴ هکتار با گنجايش ايجاد ۲۰۰ واحد توليدي به عنوان بزرگ ترين شهرک صنعتي استان گفت : «شهرک صنعتي ويان از سال ۶۹ با ۱۰۹ واحد صنعتي شروع به کار کرده که متاسفانه امروز به دلايل مشکلات عديده تنها ۲۵ واحد فعال و مابقي تعطيل شده اند که براي راه اندازي مجدد اين واحدها بايد با پيگيري مستمر و تلاش مضاف اقدامات اساسي در دستور کار قرار گيرد. دراین زمینه یادداشت دیگری در صدای کورنگ منتشر شد.
فرماندار کبودراهنگ در بازدید از نانواییها گفت:« جلساتي آموزشي با نگاهي آسيب شناختي از وضعيت موجود و گذشته براي واحدهاي صنفي برگزار و واحدهاي نانوايي ملزم به پذيرش و اجراي ضوابط و استانداردهاي تعيين شده گردند.».
مهدوی در گل تپه با اشاره به اعتبارات عمراني از شوراها و دهياران خواست تا با تعامل وهمکاري مسئولين در راستاي توسعه وآبادني روستاها و شهر تلاش کنندوگفت:«پروژه هايي که ماهيت اشتغال زايي داشته باشند در اولويت کاري قراردارندکه بخشداران وشوراهاي ودهياران بايد براي تحقق اين امر مهم مارا ياري دهند.»فرماندار کبودراهنگ به درستی گل تپه را يک بخش استراتژيک دانست که به خاطردارا بودن رادار سوباشي که حافظ امنيت آسمانهاي غرب کشور و غار شگفت انگيز عليصدر به عنوان بزرگترين غارآبي جهان در اين بخش مي باشد.
علاوه براین دیدگاه فرماندار محترم قابل ذکر است که گل تپه نقطه اتصال همدان به عنوان مرکز استان همدان به استان کردستان وغرب کشور است و درصورت برنامه ریزی دقیق می تواند در زمینه ترانزیت کالا از همدان و تهران به بیجار وکردستان از طریق کبودراهنگ نیز نقش مهمی ایفا کند .
اقدام دیگر فرماندار بازدیداز ادارات و مطالبه از مدیران محترم است که تاکنون از آن تاحدودی غفلت شده است.اینجانب در یادداشت قبلی گفتم که مدیران تنبل و غیر پاسخگو باید بدانند که درشرایط فعلی کشور و منطقه ، ادامه حضورشان در دولت وبدنه اجرایی خیانت به کشور ومردم است و در شهرستان کبودراهنگ نیز برخی عادت کرده بودند که مورد سئوال واقع نشوند اما حسب اطلاع بنده، فرماندار محترم با قاطعیت از آنها خواسته است که فعال شوند و گرنه نمی توانند در مسئولیت خود حضور داشته باشند.
همانطور که گفته شد ،مدت کمی است که مهدوی فرماندار شهرستان شده است واین مدت ،زمان کافی برای ارزیابی عملکرد ایشان نیست اما جهت گیری و سیاستگزاری درستی انتخاب شده و مردم شهرستان ورسانه ها نیز از این روند حمایت می کنند . به زودی ان شاء الله در مصاحبه اختصاصی مفصلی ،با فرماندار محترم ،دیدگاهها وبرنامه های ایشان را دریافت وبه اطلاع مردم شریف شهرستان خواهیم رساند. توسلی -صدای کورنگ
 

17:2

(0)


3 خرداد 1397

ورود صدای کورنگ به خانواده مطبوعات کشور(استان و منطقه - یادداشت ها )

اطلاعیه

مفتخرم به اطلاع همشهریان عزیز شهرستان کبودراهنگ برسانم :

با لطف و عنایت خداوند متعال ؛مجوز نشریه رسمی صدای کورنگ با گستره انتشار استانی و بصورت دوماهنامه به شماره ۸۱۹۴۰ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ و ازاین به بعد شهرستان کبودرآهنگ دارای یک نشریه رسمی است که ان شاالله امیدواریم با کمک و همکاری مسئولان محترم و مردم عزیز شهرستان بتوانیم صدای مظلومیت ومحرومیت شهرستانمان را به گوش مسئولان برسانیم و حقوق مردم عزیز شهرستان را مطالبه و پیگیری کنیم .
لذا ضمن اعلام خبر انتشار این نشریه که انشاءالله بزودی اولین شماره آن را منتشرخواهیم کرد .ازهمه اساتید؛دانشجویان ؛افراد اهل قلم ؛دلسوزان شهرستان طلب کمک می کنیم .
لطفاً برای ارتباط با مدیرمسئول و ارسال هرگونه مطلب ؛مقاله یا خبر فعلا به آدرس ایمیل sedayekorang@gmail.comدرتماس باشند .بزودی دفترنشریه درشهرکبودراهنگ وشهرهای شیرین سو وگل تپه نیز ایجاد خواهد شد

باتشکر توسلی
صاحب امتیاز و مدیرمسئول دوماهنامه صدای کورنگ - سوم خرداد 1397

 

 

15:45

(0)


6 ارديبهشت 1397

بی توجهی به زیرساختهای شهرستان کبودراهنگ همچنان ادامه دارد(استان و منطقه - یادداشت ها )

 شهرستان کبودراهنگ به عنوان بزرگترین شهرستان استان همدان با تاریخی طولانی و با مردمانی سخت کوش و زحمتکش که غالبا تولید کننده بوده اند،نه مصرف کننده،صادر کننده بوده اند،نه وارد کننده، همراه با انقلاب بوده اند نه بی تفاوت، درجنگ شهید دادند وشاهد بودند نه اینکه فقط مشاهده گر باشند، در تمام انتخاباتها مشارکت فعال داشته اند و... اما متاسفانه به نظر می رسد در برنامه ریزیهای کلان کشور دیده نمی شوند و یا از این شهرستان غفلت می شود و نتیجه آن فقری است که اکنون در این شهرستان و روستاهایش شاهد هستیم ،نتیجه اش این است که هنوز این شهرستان با تمام ظرفیتها و توانمندیهایش در فهرست مناطق محروم کشور قرار دارد. این وضعیت نتیجه بی توجهی به زیر ساختهایی است که باید در طی دهه های گذشته ایجاد می شد و نشدند یا اینکه نباید می شد و شدند ،آنچه که نباید ایجاد می شد و شد، نمونه اش نیروگاهی است که سالهاست آب رگهای شهرستان را مکید و بخار کرد و اکنون شاهد هستیم که محیط زیست شهرستان  بویژه در اطراف نیروگاه به بیابانها شبیه تر است تا یک شهرستان کشاورزی ، نمونه اش غاری است که می توانست و می تواند مهمترین منبع توسعه شهرستان باشد و سالها درآمد آن در مناطقی هزینه شد که سودی برای شهرستان نداشت و هنوز موضوع در دیوان محاسبات و مراکز نظارتی درجریان است .موارد دیگری نیز هست که در این مقال قصد پرداختن به آن را ندارم .اما آنچه که موجب شد این سطور را تحریر نمایم؛ اتفاق مهم دیگری است که در استان در حال رخ دادن است و باز شهرستان  کبودراهنگ جایگاهی ندارد وآن، ایجاد راه آهن غرب کشور است که و به گفته جناب آقای دکتر حاج بابایی نماینده محترم همدان در مجلس شورای اسلامی:« با ایجاد این خط راه آهن، همدان از طریق راه آهن زنجان-تبریز کریدور شمال به جنوب کشور می‌شود». این خط ریلی  از زیرساختهای مهم استان و منطقه برای توسعه است و با اتصال استان به 13000کیلومتر شبکه ریلی کشور، می توان از این ظرفیت برای توسعه بیش از پیش استان بهره گرفت . طـرح راه آهـن غرب کشور به طول 605 کیلومتر، بصـورت یـک خطه، بـا سرعـت طـرحkm/h 160 برای مسافری وkm/h  120 برای باری می‌باشد. این طرح مشتمل بر محورهای اراک (سمنگان)- کرمانشاه به طول 267 کیلومتر، کرمانشاه - خسروی به طول 263 کیلومتر و همدان - ملایر (جوکار) به طول 75 کیلومتر می‌باشد.

مسیر راه‌آهن مورد مطالعه از ایستگاه سمنگان (نزدیک اراک) شروع و ضمن عبور از حوالی شهرهای ملایر، نهاوند، کنگاور، صحنه، کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، گیلانغرب و قصر شیرین به شهر خسروی واقع در مرز بین ایران و عراق منتهی شده و از آن پس از طریق خانقین، بغداد، موصل، قامشلی، دیرالزور، رقه و حلب به بندر لاذقیه ختم می‌گردد.

همچنین تعداد 13 ایستگاه شامل ایستگاه‌های سمنگان، حک، جلایر، زنگنه، ملایر، کهریز، شادمانه، فیروزآباد، زاگرس، گاماسیاب، بیستون، کرمانشاه قدیم و کرمانشاه جدید در این مسیر درنظر گرفته شده است.

این طرح امکان ارتباط ریلی استان‌های غرب کشور با تهران و شبکه راه‌آهن سراسری را فراهم می‌نماید که این امر موجب رشد توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بخش عظیمی از مناطق غربی کشور را بدنبال خواهد داشت و باعث ارزانی حمل بار و افزایش ایمنی و رفاه مسافران می‌شود.

همچنین با اجرای این طرح امکان برقراری ارتباط ریلی بین ایران و عراق از طریق مرز خسروی و در نتیجه ارتباط با اماکن متبرکه کربلا، نجف اشرف و سایر مراکز زیارتی واقع در خاک عراق میسر می‌گردد. مضافاً اتصال راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به بندر لاذقیه واقع در ساحل دریای مدیترانه از طریق کشورهای عراق و سوریه از دیگر مزایای این طرح می‌باشد.

 

 بدون شک باید از همت مسئولان محترم برای ساخت این خط ریلی و اجرایی شدن آن (که ظاهرا برقی نیز خواهد بود) ، تشکر کرد و اینجانب نیز به نوبه خود از این اقدام مهم دولت محترم و پیگیری نمایندگان محترم استان تشکر می کنم، اما آیا امکان اتصال همدان به بیجار از طریق گل تپه و یا زنجان از طریق کبودراهنگ و شیرین سو نیست؟ آیا صرف نامگذاری شهر برای سه شهر (کبودراهنگ ،گل تپه و شیرین سو) کافی است؟و این شهرها بطور خاص  و شهرستان بطور عام نیاز به زیرساختهای توسعه ندارد؟ با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود شدید آب در کل کشور و در شهرستان بطور خاص عملا کشاورزی که شغل اصلی مردم شهرستان  و اجدادشان بوده است ، اکنون یا غیر ممکن یا بسیار مشکل است و هزینه آن بیش ازفایده است و باید به دنبال منابع جدید  درآمدی برای شهرستان بود مگر اینکه بگوئیم قرار نیست کسی در این منطقه سکونت داشته باشد و اگر این طور نیست ، این اقدامات از کی و از کجا آغاز می شود؟ بیش از دو دهه است که شهرک صنعتی اورقین وبشیک تپه هرکدام با دهها هکتار فقط درحد یک تابلو باقی مانده اند اما به برکت انقلاب اسلامی و همت مسئولان شاهد توسعه شهرها و استانهای کشور هستیم و مردم این شرایط را به خوبی می بینند و اندوهگین هستند و حق با مردم است.

حق با مردم است که شاهد باشند شهرستانشان با در اختیار داشتن شرایط مناسب اقلیمی و جغرافیایی - ظرفیتهای بالقوه وبالفعل در بخش نیروی انسانی ، - منابع طبیعی قابل توجه -موقعیت راهبردی به عنوان نقطه اتصال استانهای کردستان و زنجان ، - وجود پایگاه هوایی نوژه به عنوان ضامن امنیت فضای غرب کشور ، - وجود غار علی صدر به عنوان بزرگترین غارآبی دنیا ، - واقع شدن در مسیر بزرگراه کربلا ، - قرارگرفتن در محور های ترانزیتی و مواصلاتی استانهای غربی با تهران و مرکزی (محور همدان - ساوه ، همدان - قزوین ) استانهای جنوب غربی با شمال غربی ( همدان - بیجار ، کبودراهنگ - زنجان) ، - ودهها ظرفیت مثبت دیگر جایگاه خود را در کشور و دراستان بدست آورد. و این موضوع باداشتن زیرساختهای مهم و اساسی  و تدوین « استراتژی بلند مدت» ،برای توسعه منطقه  ممکن است. امیدواریم پیش از آنکه خیلی دیر شود؛ مسئولان اجرایی استان وشهرستان و نماینده محترم شهرستان در این زمینه اقدام کنند .

 

 

 

23:53

(0)


3 فروردين 1397

پیام حاج حسین توسلی به مناسبت سال نو (استان و منطقه - یادداشت ها )

14:34

(0)


27 بهمن 1396

شرکت در راهپیمایی 22بهمن(استان و منطقه - یادداشت ها )

در جهت لبیک به خواست رهبر معظم انقلاب و انجام وظیفه ملی و دینی خود در تالریخ22 بهمن 1396 در جمع همشهریان خود در شهر کبودراهنگ که برای تکریم این روز بزرگ گردهم آمده بودند حضور یافتم و شرمنده محبتهای همشهریان و مسئولان محترم هستم.

 

18:11

(0)


21 آذر 1395

جزییات افزایش تعداد نمایندگان و حوزه‌های انتخابیه(استان و منطقه - یادداشت ها )

متن کامل طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس و اسامی امضاء کنندگان

ماده واحده ـ تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی از 290 نفر به 310 نفر افزایش افزایش می‌یابد و تعداد حوزه‌های انتخابیه به شرح بندهای زیر اصلاح می‌شود:

تبصره 1ـ وزارت کشور فهرست اسامی استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه آنها را بر اساس حروف الفبا با ذکر نام مرکز استان در ابتدا حوزه انتخابیه هر استان، تنظیم و اعلام می‌کند.

تبصره 2- این قانون از تاریخ تصویب لازم‌الاجرا است.

الف ـ استان آذربایجان شرقی:

1- با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر، تعداد نمایندگان این حوزه به دو نماینده افزایش می‌یابد.

2- بخش هوراند تابع شهرستان اهر از حوزه انتخابیه کلیبر و خداآفرین و هوراند متزع و به حوزه انتخابیه اهر و هریس الحاق می شود.

ب ـ استان آذربایجان غربی:

حوزه انتخابیه میاندوآب و شاهین دژ و تکاب به دو حوزه مستقل زیر تقسیم می‌شود:

1- حوزه انتخابیه میاندوآب شامل: شهر میاندوآب ـ بخش مرکزی ـ بخش باروق ـ بخش مرحمت‌آباد به مرکزیت شهر میاندوآب با یک نماینده

2- حوزه انتخابیه شاهین دژ و تکاب متشکل از: شهرستان شاهین دژ شامل شهر شاهین‌دژ ـ بخش مرکزی ـ بخش کشاورز و شهرستان تکاب شامل: شهر تکاب ـ بخش مرکزی ـ بخش تخت سلیمان به مرکزیت شهر شاهین دژ با یک نماینده

پ ـ استان اصفهان:

اول ـ با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه کاشان و آران و بیدگل این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:

1- حوزه انتخابیه کاشان و بخش نیاسر شامل: شهر کاشان- بخش مرکزی_ بخش برزک بخش نیاسر به مرکزیت شهر کاشان با یک نماینده

2-0 حوزه انتخابیه آران و بیدگل شامل: شهر آران و بیدگل ـ بخش مرکزی ـ بخش کویرات به مرکزیت شهر آران و بید‌گل با یک نماینده

دوم ـ شهر ایدز‌خواست از شهرستان آباده منفک و به حوزه انتخابیه شهرضا الحاق می‌شود.

ت ـ استان البرز:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه کرج شامل: شهرستان‌های کرج، فردیس، اشتهارد تعداد نمایندگان این حوزه به سه نفر افزایش می‌یابد.

ث ـ استان بوشهر:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:

1- حوزه انتخابیه «بوشهر» شامل شهر بوشهر و بخش‌های مرکزی و خارک به مرکزیت شهر بوشهر با یک نماینده

2- حوزه انتخابیه گناوه و دیلم متشکل از شهرستان گناوه شامل: شهر بندر گناوه و بخش‌های مرکزی و ریگ و شهرستان دیلم شامل شهر بندر دیلم و بخش‌های مرکز ی و امام حسن به مرکزیت شهر بندر گناوه با یک نماینده.

ج- استان تهران:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه «شهریار، قدس و ملارد» تعداد نمایندگان این حوزه به دو نماینده افزایش پیدا می‌کند.

ج- استان چهار‌محال و بختیاری:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه اردل و فارسان و کوهرنگ و کیار این حوزه به دو حوزه زیر تقسیم می‌شود:

1- حوزه انتخابیه اردل و کیار: متشکل از شهرستان اردل شامل: شهر اردل- بخش‌های مرکزی - بخش میان کوه و شهرستان کیار شامل: شهر شملزار- بخش مرکزی - بخش ناغان به مرکزیت شهر اردل با یک نماینده

2- حوزه انتخابیه فارسان و کوهرنگ متشکل از شهرستان‌های فارسان شامل: شهر فارسان- بخش مرکزی - بخش بابا حیدر- بخش جون‌قان و شهرستان کوهرنگ شامل: شهر چلگرد- بخش مرکزی - بخش بازفت- بخش دو آب صمصامی به مرکزیت شهر فارسان با یک نماینده

ح- استان خراسان جنوبی:

اول- با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه فردوس، طبس، بشرویه و سرایان این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:



1- حوزه انتخابیه فردوس و سرایان متشکل از شهرستان‌های فردوس شامل: شهر فردوس- بخش مرکزی و شهرستان سرایان شامل شهر سرایان- بخش آبیک- بخش سه قلعه به مرکزیت شهر فردوس با یک نماینده

2- حوزه انتخابیه طبس و بشرویه متشکل از شهرستان طبس شامل: شهر طبس- بخش مرکزی- بخش دست گردان- بخش دیهوک- و شهرستان بشرویه شامل: شهر بشرویه - بخش مرکزی- بخش ارسک به مرکزیت شهر طبس با یک نماینده

دوم- حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه به شرح زیر اصلاح می‌شود:

حوزه انتخابیه نهبندان و سربیشه متشکل از شهرستان نهبندان شامل: شهر نهبندان- بخش مرکزی- بخش شوسف و شهرستان سربیشه شامل شهر سربیشه - بخش مرکزی - بخش مود به مرکزیت شهر نهبندان با یک نماینده

خ- استان خراسان رضوی:

1- شهر کلات تابع استان خراسان رضوی از حوزه انتخابیه مشهد و کلات متزع و به حوزه انتخابیه درگز ملحق می‌شود.

2- بخش‌های احمد‌آباد و رضویه از حوزه فریمان و سرخس متزع و به حوزه انتخابیه مشهد ملحق می‌شود

3- با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه شهرستان مشهد تعداد نمایندگان این حوزه به شش نفر افزایش می‌یابد.

د- خراسان شمالی:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه بجنورد و مانه و سملقان و گرمه و جاجرم این حوزه به دو حوزه مستقل زیر تقسیم می‌شود:

1- حوزه انتخابیه بجنورد شامل: شهر بجنورد- بخش مرکزی- بخش گرمخان- شهرستان رازو جرگلان به مرکزیت شهر بجنورد با دو نماینده

20 حوزه انتخابیه مانه و سملقان و جاجرم و گرمه متشکل از شهرستان‌های مانه و سملقان (شامل: شهر آشخانه- بخش مرکزی- بخش مانه- بخش سملقان، جاجرم شامل: شهر جاجرم- بخش مرکزی- بخش جلگه سنخواست- بخش جلگه شوقان و گرمه شامل: شهر گرمه- بخش مرکزی، به مرکزیت شهر آشخانه با یک نماینده

ذ- استان خوزستان:
1- شهرستان باغملک از حوزه انتخابیه ایذه و باغملک و شهرستان هفتگل از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا متزع می‌شود.

2- با افزایش یک نماینده، حوزه انتخابیه جدید باغملک و هفتگل متشکل از شهرستان باغملک شامل: شهر باغملک- بخش های مرکزی- صیدون میداود و شهرستان هفتگی شامل: شهر هفتگل و بخش مرکزی و ریقوه به مرکزیت شهر باغملک ایجاد می‌شود.

ر- استان زنجان:

دهستان‌های بوغداکندی و قلتوق از حوزه انتخابیه ماهنشان، ابجرود و دهستان‌های بوغداکندی و قتلوئق متزع و به حوزه انتخابیه زنجان و طارم ملحق می‌شود.

ز_ استان سیستان و بلوچستان:

1- شهرستان فنوج و بخش‌های لاشار و بنت، تابع شهرستان نیکشهر از حوزه انتخابیه ایرانشهر و سرباز و دلگان متزع و به حوزه انتخابیه چابهار و نیک‌شهر و کنارک الحاق می‌شود.

2-0 بخش آثار تابع شهرستان مهرستان از حوزه انتخابیه ایرانشهر و سرباز و دلگان متزع و به حوزه انتخابیه سراوانف سیب و سوران مهرستان ملحق می‌شود.

30- حوزه جدید نیک‌شهر و سرباز متشکل از شهرستان‌های نیک‌شهر شامل: شهر نیک‌شهر- بخش مرکزی- شهرستان قصر قند- بخش بنت- شهرستان فنوج- بخش لاشار و شهرستان سراباز شامل: شهر راسک- بخش مرکزی - بخش سرباز- بخش پیشین- بخش پارود به مرکزیت شهر نیک‌شهر با یک نماینده ایجاد می‌شود.

ژ- استان فارس:

با اضافه شدن یک نماینده به حوزه انتخابیه شیراز تعداد نمایندگان این حوزه به پنج نفر افزایش می‌یابد.

س- استان قزوین:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه قزوین، آبیک و البرز تعداد نمایندگان این حوزه به سه نماینده افزایش می‌یابد.

ش- استان گرمان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعه گنج و فاریاب تعداد نمایندگان این حوزه به دو نفر افزایش می‌یابد.
ص_ استان کرمانشاه:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه کرمانشاه تعداد نمایندگان این حوزه به چهار نفر افزایش می‌یابد.

ض- استان گلستان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه مینودشت این حوزه به دو حوزه مستقل به شرح زیر تفکیک می‌شود:
1- حوزه انتخابیه مینودشت و گالیکش به مرکزیت مینودشت شامل شهرستان‌های مینودشت و گالیکش با یک نماینده

2- حوزه انتخابیه کلاله و مراوه تپه به مرکزیت کلاله شامل شهرستان‌های کلاله و مراوه تپه با یک نماینده

ط- استان لرستان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه سلسله و دلفان این حوزه به دو حوزه زیر تقسیم می‌شود:

1- حوزه انتخابیه سلسله و بخش مرکزی با یک نماینده

2-0 حوزه انتخابیه دلفان و بخش مرکزی با یک نماینده

ظ- استان هرمزگان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه میناب و رودان و جاسک و سیریک و بشاگرد تعداد نمایندگان این حوزه به دو نماینده افزایش می‌یابد.

ع- استان همدان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:

1- حوزه انتخابیه بهار شامل: شهر بهار و بخش های مرکزی، صالح‌آباد و لالچین به مرکزیت شهر بهار با یک نماینده

2- حوزه انتخابیه کبودرآهنگ شامل شهر کبودرآهنگ و بخش های مرکزی، گل‌تپه و شیرین سو به مرکزیت شهر کبودر‌آهنگ با یک نماینده

غ- استان یزد:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه یزد تعداد نمایندگان این حوزه به دو نفر افزایش می‌یابد.
اصغر سلیمی نماینده سمیرم و عضو هیأت رئیسه امور شوراهای مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از نشست عصر امروز کمیسیون متبوعش پرداخت و اظهار داشت: این جلسه که با حضور مقیمی قائم‌مقام وزیر کشور برای بررسی کلیات طرح افزایش نمایندگان حوزه‌های انتخابیه و جداول آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه طبق قانون هر 10 سال یکبار بر اساس میزان جمعیت، موقعیت سیاسی و جغرافیایی، تعداد نمایندگان مجلس حداکثر 20 نفر می‌تواند افزایش یابد، افزود: با توجه به اینکه دور بعدی انتخابات مجلس سال 1398 برگزار خواهد شد و از سال 1378 تاکنون اقدامی در راستای اجرای این قانون صورت نگرفته است، با توجه به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم در سال 98، فلذا مدت 20 سال از آن تاریخ می‌گذرد و تعداد نمایندگان مجلس را می‌توان 40 نفر افزایش داد.

این عضو هیأت رئیسه کمیسیون امور شوراهای مجلس در ادامه با بیان اینکه نمایندگان اصرار دارند موضوع افزایش تعداد نمایندگان مجلس در همین سال اول دوره دهم پارلمان تعیین تگلیف شود، تصریح کرد: در نشست عصر امروز کمیسیون، کلیات این طرح به تصویب رسید و مقرر شد طرح مذکور به مدت 45 روز مسکوت بماند تا دولت در این زمینه لایحه‌ای را با در نظر گرفتن جزئیات طرح مجلس تهیه کرده و برای طی مراحل قانونی تقدیم پارلمان کند.

 

 

23:20

(0)


18 آذر 1394

دوحادثه ،دو اقدام ، چند درس درس اخلاقی که چوپانی داد (استان و منطقه - یادداشت ها )

همزمان با انتشار خبر دردناک موضوع بیمارستان خمینی شهر اصفهان که درآن، یک مثلا پزشک ، بخیه های صورت یک کودک 4ساله را بعد از بخیه کردن ، به دلیل نداشتن هزینه 150 هزار تومانی والدینش بازکرد و کشوری را در بهت فروبرد. درگوشه دیگری از این کشور پهناور و عزیز یک جوان غیور و با وجدان کبودرآهنگی درسی فراموش ناشدنی به همه ما خصوصا به پزشک اصفهانی داد.. در این سانحه یک کارگر زحمت کش اهل روستای دستجرد که در حال لایروبی چاه فاضلاب شهری بوده است دچار گاز گرفتگی می شود.یکی از جوانان کبودراهنگی به نام وحید چوپانی زمانی که متوجه می شود کارگر در داخل فاضلاب گرفتار شده است، برای نجات او اقدام می کند اما متاسفانه به داخل چاه سقوط کرده و ضربه مغزی می شود. وحید چوپانی پس از اینکه دو روز در حالت کما در بیمارستان بستری بود بر اثر شدت جراحت در روز سه شنبه جان خود را از دست داداما حقیقتا نشان داد که :

1- فهم وشعور انسانی نه به بافت اجتماعی مربوط می شود و نه به سواد وتحصیلات. دراینکه این حادثه نادری است درمیان جامعه زحمتکش پزشکی و درمانی و هزاران پزشک و پرستار و کادر پزشکی صادقانه در مراکز مختلف درمانی کشور درحال خدمات رسانی به هموطنان هستند ،شکی نیست اما ابعاد حادثه بسیار دردناک و غیر قابل تصور است به حدی که اگر نبود شواهد موضوع و وجود این کودک و خانواده محترمش،انکارآن راحت تر بود تا اثبات آن! زیرا درواقع این پزشک ،بخیه انسانیت را کشید و جامعه را دربهت فرو برد.

2- پزشک بی عاطفه در محیط بیمارستان و بدون هیچ مشکلی(سرما ،گرما، بوی نا مطبوع و..) ،اقدام به این حرکت غیر انسانی کرد اما یک جوان غیور کبودرآهنگی وارد چاه فاضلاب می شود تا هم وطن خود را نجات دهد بدون اینکه توجه کند که درچه شرایطی و با چه وضعی درآن داخل و خارج می شود. برای چوپانی عزیز آن چه مهم بوده نجات این هموطن خود بوده و برایش فاضلاب یا دریا یا برف یا هیچ چیز دیگر معنی نداشته است.

3- با وقوع هرحادثه کوچکی ابعاد بیشتری از محرومیت شهرستان کبودراهنگ روشن می شود. شهری با دهها سال سابقه شهرداری ، وقتی برف می بارد دچار مشکل است ،وقتی باران می بارد دچار مشکل است وقتی هیچ کدام هم نمی بارد دچار مشکل است.مطالعات دقیق شهری و ایجاد زیرساختهای لازم دراین شهر که از سالها قبل باید آغاز می شده ،وجود ندارد و با هرحادثه ای بحران می شود.

4- منکر خدمات و زحمات مسئولین محترم شهر خصوصا فرماندار محترم ،شهرداری و شورای شهر نیستیم اما براساس اعلام رسانه های منطقه نیروهای آتش نشانی که با وجود سرعت عمل بالا درمحل حاضر شده اند به علت نداشتن نیروی متخصص و لوازم اولیه نجات از قبیل همراه داشتن اکسیژن نتوانسته اند جان این کارگر زحمت کش را نجات دهند و متاسفانه پیکر بی جان کارگر و جسم مجروح وحید چوپانی با کمک های مردمی از چاه بیرون کشیده شده است. برای روح این این همشهری فداکارم درود می فرستم و برای خانواده محترم آرزوی صبر وسلامتی دارم . انتظار طبیعی مردم منطقه محروم کبودرآهنگ این است که حداقل امکانات لازم برای نجات انسانها را دراختیار نیروهای امدادی قرار دهند و بعید می دانم کسی دراین زمینه ملاحظه ای داشته باشد تا از برخی هزینه ها کسر و به این امور اختصاص یابد.

13:50

(0)


14 آذر 1394

کبودرآهنگ نیاز توجه ویژه دولت محترم(استان و منطقه - یادداشت ها )

سفر مسئولان، مقامات کشوری و استانی در هر سطحی به مناطق محروم و شهرستان‌ها معمولاً برکات متعددی برای مردم آن منطقه داشته است. حداقل دستاورد سفرهای مسئولان به مناطق محروم این است تا مدیران که اغلب به علت حجم کار زیاد در بین کارتابل‌های مختلف گرفتار شده‌اند، فرصتی براي حضور در بین مردم عادی و حوزه مسئولیتشان مي‌یابند و از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوندو انسجام ملی حکومت ومردم بیش از پیش تقویت می گردد. آنچه در گزارش‌ها به مسئولان منعکس می‌شود، تنها بخش بسیار ناچیزی از واقعیت‌های موجود در صحنه است که تنها با حضور در میدان و با دیدار با مردم و بازدید از پروژه‌ها قابل لمس است و این سنت حسنه‌ای است که از قبل وجود داشته و نتایج فراوانی داشت، اگرچه مانند هر اقدام بزرگ دیگری بی‌نقص نبود. اکنون که رئیس جمهور محترو وهیات دولت ، در قالب سفرهای استانی به استان همدان سفر می کنند، امیدواریم با عنایت ایشان و پیگیریهای مسئولان استانی بویژه استاندار و فرماندار محترم شاهد توجه ملی به مشکلات کبودراهنگ باشیم و این منطقه جایگاه واقعی خود را در استان و کشور بازیابد. ضمن خوش آمد گویی به ریاست محترم جمهور ،وزرا ومسئولان محترم همراه ایشان انتظار داریم مانند همیشه درجریان این سفر نیز برکات دولت جمهوری اسلامی ایران شامل منطقه محروم کبودراهنگ گردد. شهرستان کبودرآهنگ به عنوان بزرگترین شهرستان استان همدان ظرفیتهای قابل توجه و مهم زیر را داراست: -دراختیار داشتن شرایط مناسب اقلیمی و جغرافیایی - ظرفیتهای بالقوه وبالفعل در بخش نیروی انسانی ، - منابع طبیعی قابل توجه -موقعیت راهبردی به عنوان نقطه اتصال استانهای کردستان و زنجان ، - وجود پایگاه هوایی نوژه به عنوان ضامن امنیت فضای غرب کشور ، - وجود غار علی صدر به عنوان بزرگترین غارآبی دنیا ، - واقع شدن در مسیر بزرگراه کربلا ، - قرارگرفتن در محور های ترانزیتی و مواصلاتی استانهای غربی با تهران و مرکزی (محور همدان – ساوه ، همدان - قزوین ) استانهای جنوب غربی با شمال غربی ( همدان – بیجار ، کبودراهنگ - زنجان) ، - عبور خط آهن غرب کشور ودهها ظرفیت مثبت دیگر اکنون سئوال این است که چرا این شهرستان با همه ظرفیتها و توامندیهای خود تاکنون نتوانسته جایگاه خود را در کشور و دراستان بدست آورد.؟ علیرغم زحماتی که طی سالیان گذشته مسئولان محترم منطقه متقبل شده اندکه به نوبه خود از همه آنان تشکر می کنم،اما هنوز این منطقه از مناطق محروم است؟ به نظر می رسد که: -مشکل اصلی این منطقه «فقدان استراتژی بلند مدت» ،برای توسعه منطقه بوده است - طی سالیان متوالی ، به شکل «گذران امور» و نه راهبردی به منطقه نگریسته شده است.(بحران فعلی آب در منطقه،موضوع نیروگاه و تبعات آن، وضعیت راههای مواصبلاتی منطقه با استانهای همجوار،شهرسازی های صورت گرفته در کبودراهنگ ،شیرین سو و گل تّپه فقط نمونه ای از این نگاه خرد به منطقه است.) - 82درصد جمعیت منطقه روستا نشین هستند واین ظرفیت فوق العاده ای برای توسعه کشاورزی منطقه وتبدیل کبودرآهنگ به «قطب کشاورزی غرب کشور» است .اغلب جمعیت این منطقه را کشاورزان و روستاییانی تشکیل می دهند که عمر و هستی خود را در جهت تامین نیازهای غذایی مردم منطقه و سایر مناطق صرف کرده اند اما در شرایط سخت و بی آبی و کم آبی و سیل و خشکسالی و ... به حال خود رها شدند. - دهها هزار جوان منطقه که باید در کارخانجات وصنایع تبدیلی و غیره مشغول باشند و در کنار خانواده ووالدین خود باشند، مجبورند در حداقل در دو فصل سال خارج از استان ودر شهرهای دور و از جمله در تهران به کارگری روی آورند و در مواردی نه تنها کمکی برای والدین خود نبوده اند بلکه مشکلی برمشکلات آنان افزوده اند. صدها وشاید هزاران جوان تحصیل کرده منطقه بجای حضور در منطقه و کمک به توسعه آن به دلیل نبودن امکانات مناسب بعد از تحصیل از منطقه خارج شده اند و در شهر دیگری سکنی گزیده اند. -وجود نیروی انسانی آماده وجوان در منطقه ، بهترین و مهمترین ابزار توسعه منطقه است غار مهم علی صدر در منطقه کبودرآهنگ است و هر سال حداقل یک میلیون نفر از مناطق مختلف کشور ودنیا ازآن بازدید می کنند اما آن چنانکه باید از این ظرفیت مهم برای توسعه منطقه استفاده نشده است و متاسفانه در مواردی مشکلات فرهنگی نیز برای ساکنین محل و منطقه ایجاد کرده است. انتظار می رود با اقداماتی که فرماندار محترم آغاز نموده شاهد توسعه منطقه و رهایی از شرایط موجود باشیم اما این امر نیازمند همراهی همه مردم ومسئولان منطقه، اختصاص منابع مالی لازم و استفاده از ظرفیتهای استانی وملی است . امید آن می رود که ریاست محترم جمهور و هیات دولت که به زودی به استان همدان سفر خواهند نمود ،توجه ویژه ای به شهرستان کبودراهنگ داشته و اعتبارات لازم برای توسعه منطقه را در اختیار مسئولان منطقه قرار دهند. منطقه کبودراهنگ با ظرفیتهای ذکر شده فوق می تواند درقالب استراژی و برنامه کلان ملی،نقش قابل توجهی در امنیت غذایی،امنیت ملی و اقتصاد ملی کشور ایفا نماید و در غیر این صورت با توجه به شرایط سخت وخشکسالی اخیر شاهد مهاجرت گسترده جامعه تولید کننده منطقه به شهرهای دیگر خواهیم بود. مشکلات کبودراهنگ با حمایت ملی و تدوین راهبرد مناسب و راهکارهای بلندمدت و میان‌مدت حل شدنی است و امیدواریم سفر هیات دولت به شهرستان کبودراهنگ سرآغاز توسعه منطقه باشد. اینجانب نیز به عنوان یک کبودراهنگی تاکنون نکاتی را متذکر شده ام از جمله اینکه: 1- برخلاف نظر برخی از مسئولان، معتقدم تعطیلی نیروگاه شهید مفتح بدون شک برای صنعت استان و منطقه کبودراهنگ و مردم مشکلاتی ایجاد مي‌كند و از طرف دیگر ده‌ها کارگر و کارمند شاغل در آن را بلاتکلیف خواهد كرد. در نیروگاه میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری شده و سال گذشته این نیروگاه حدود یك ميليون و ۴۰ هزار و ۴۸۵ كيلووات برق تولید کرده است. «با تبدیل این نیروگاه هزار مگاواتی برق از تر به خشک و انتقال پساب فاضلاب همدان به همراه راه‌اندازی دیگ خشک، مشکل نیروگاه برطرف می‌شود». در این زمینه باید یادآوری کنم که نیروگاه‌های حرارتی می‌توانند با توجه به نوع سیستم خنک‌کننده از لحاظ آب بسیار پرمصرف باشند؛ این مسأله کبودراهنگ را با مشکل جدی مواجه كرده و نیروگاه مفتح سفره‌های آب زیرزمینی منطقه را با مشکل مواجه کرده است. لذا استفاده از روش‌های غیرآبی می‌تواند مصرف آب را کاهش دهد و خنک‌کننده سیستم‌های هوایی نیز روشی غیرآبی است که مصرف بسیار کمی دارد. 2- 2- پديده فروچاله‌ها در استان همدان که از دشت قهاوند آغاز شده و تا دشت فامنين و كبودر‌اهنگ گسترش يافته است، ناشی از برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی آب است. از سوي ديگر بحران آب، اساسي‌ترين دغدغه كشاورزي استان همدان است. اين معضل كه بيش از همه، شهرهاي قهاوند، فامنين و کبودراهنگ را تهديد مي‌كند، به دليل سرمايه‌گذاري نامناسب در پوشش انهار، كانال انتقال آب و بهينه‌سازي قنوات برای كشاورزان منطقه مشكلات فراواني ایجاد كرده است. 3- كمبود آب و افت منابع زيرزميني استان در چند سال اخير ارمغاني جز مهاجرت روستاييان به شهر نداشته است؛ به‌طوري‌ كه اكنون تعداد زیادی از روستاها خالي از سكنه مانده‌اند. همچنين با وجود كمبود ظرفيت منابع آب زيرزميني در دشت‌هاي همدان همچنان حفر چاه‌هاي غيرقانوني، منابع زيرزميني اين استان را تهديد مي‌كند. 4- نيروگاه شهيد مفتح همدان تنها عامل خشکسالی نیست؛ اما يكي از عوامل مهم و تأثيرگذار خشكسالي در استان همدان محسوب می‌شود. اين نيروگاه كه در سال 1375 و در پايان عمر دولت سازندگي افتتاح شد از نوع بخاري با برج خنك‌كننده‌ تر و سوخت گاز طبيعي و مازوت طراحي شده و داراي ۴ واحد ۲۵۰ مگاواتي است. نيروگاه شهيد مفتح همدان سالانه بخش اعظم منابع زيرزميني آب منطقه كبوداهنگ را مي‌بلعد؛ در حالي‌كه صنايع بزرگ و كوچك بايد موجب رونق و اشتغالزايي در منطقه ‌شود و ضريب پايداري برق منطقه را نيز افزايش دهد. اما به دليل بروز معضلي به نام خشكسالي اين صنعت، دشمن اصلي كشاورزي منطقه شده است. سيستم خنك‌كن نيروگاه حرارتي شهيد مفتح همدان هم‌‌اكنون از نوع ‌«تر» است كه به مقدار زيادي آب براي خنك كردن بخار توليدي نیاز دارد. -با توجه به خشكسالي‌هاي اخير، برداشت زياد آب از سفره‌هاي زيرزميني منطقه و افت شديد سطح اين آب‌ها، هم‌‌اكنون زمين‌هاي اطراف نيروگاه دچار نشست شده است كه اين امر علاوه بر مشكلات تأمين آب سيستم خنك‌كن، خطراتي براي واحدهاي در حال بهره‌برداري نيروگاه ايجاد كرده است. حتي احداث حوضچه تزريق مصنوعي با ۲۰ ميليارد ريال و ورود ۵ ميليون مترمكعب آب توسط آن به سفره‌هاي زيرزميني در اين نيروگاه هم كمكي به معضل بي‌آبي منطقه نكرده است. این در حالی است که میزان بارش در استان همدان در مقایسه با سال گذشته ۳۰ درصد و در بلندمدت ۲۵ درصد کاهش داشته است و این آمار در شهر همدان با بارش ۱۵۹ میلیمتری، کاهش ۳۴ درصدی در مقایسه با سال گذشته و کاهش ۳۲ درصدی در مقایسه با مدت زمان ۲۰ ساله را نشان ‌می‌دهد. البته بیشترین استفاده از منابع آب استان در بخش کشاورزی است و پس از آن، مصارف شهری و روستایی و سپس بخش صنعت و معدن قرار دارند. اگر نيروگاه شهيد مفتح در سال با ظرفيت بالا كار كند، حدود ۱۰ تا ۱۱ ميليون مترمكعب آب مصرف مي‌كند و با حدود ۲۰ حلقه چاهي كه دارد، 2 تا 5/2 درصد آب منطقه را استفاده مي‌كند. با پيگيري‌هاي انجام شده در سفرهاي استاني دولت‌های نهم و دهم به استان همدان مصوبه‌اي مبني بر تبديل سيستم ‌تر به خشك به تصويب رسيد. هدف از اجراي اين پروژه، تبديل سامانه ‌‌»تر» به سامانه تركيبي ‌تر و خشك(Hybrid) براي برطرف كردن مشكل تأمين آب پروژه است. در سال‌هاي اخير براي پيشگيري از خشكسالي بيشتر و بحراني‌تر شدن معضل آب منطقه، فاز اول پروژه تبديل سامانه برج‌هاي خنك‌كننده نيروگاه شهيد مفتح از ‌تر به خشك با هزينه‌ ۶۰ ميليارد تومان كليد خورده است. نيروگاه شهيد مفتح به ۴ برج خنك‌كننده براي تبديل از‌ تر به خشك نياز دارد كه با توجه به مشكلات اقتصادي و كمبود اعتبارات، در حال حاضر قرار شده فقط يك‌ برج راه‌اندازي شود. به هر حال نیروگاه مفتح با ده‌ها پرسنل در بخش‌های تخصصی، عمومی و خدمات در حال کار است و راهی جز ادامه کار نیست؛ اما باید به سرعت و با یک برنامه ضربتی، سیستم خنک‌کننده نیروگاه از حالت فعلی خارج شود تا نیاز به مصرف این حجم کلان آب نباشد. 5- «۸۲ درصد مردم شهرستان کبودراهنگ در روستاها ساکن هستند و وجود قشر عظیمی از مردم در روستا اهمیت رسیدگی به وضعیت روستاها را صدچندان می‌کند.» این موضوع نه تنها در مباحث اقتصادی بلکه در قالب تئوری‌های امنیتی نیز در ابعاد مختلف قابل تفسیر است و ضرورت دارد مسئولان، صاحبان اصلی انقلاب را که محرومان هستند، دریابند و تمام توان خود را برای کمک به حل مشکلات آنان به کار گیرند. در نخستين اقدام ، لازم است بهسازی و مقاوم‌سازی روستاهای شهرستان کبودراهنگ در اولویت کاری قرار بگیرد و به قالیبافان و تولیدی‌های منطقه توجه ویژه شود. قالیبافان کبودراهنگ، سرمایه انسانی و پشتوانه توسعه در منطقه هستند. 5- استاندار محترم پیشتر اشاره نموده اند که «انتظار نداریم شهر کبودراهنگ را با شهرهای تراز اول کشور مقایسه کنیم؛ اما حداقل باید در سطح سایر مراکز شهرستان‌های استان قرار گیردد 6- وجود ۱۲ هزار قالیباف در کبودراهنگ که اغلب آنها در منطقه شیرین‌سو قرار دارند، ظرفیت بسیار بالایی است. این آمار بیانگر آن است که حدود 10 درصد جمعیت کبودراهنگ در این بخش فرصت حضور دارند و تنها ۶ هزار نفر از بافندگان فعال هستند. 12 هزار بافنده یعنی حداقل 8 هزار خانواده را می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق و حمایت از این صنعت، ضمن کمک به توسعه منطقه، فرهنگ غنی منطقه را حفظ کرد و مانع از ایجاد بحران‌های خانوادگی (به دلیل وضعیت اقتصادی)، مهاجرت و فقر در منطقه شد. ضمن اینکه بدون شک با احیای این صنعت بزرگ، کارگاه‌های وابسته مانند تولید دار قالی، رنگرزی و... نیز ایجاد خواهد شد. با ارائه نقشه‌های جدید و طرح‌های نوین می‌توان فرش‌های صادراتی بیشتری را تولید و ارز قابل ‌توجهی را به اقتصاد کشور و منطقه تزریق كرد. به گفته استاندار «ایجاد اشتغال از مسیر رونق تولید می‌گذرد و با هیچ شعار و تبلیغاتی محقق نخواهد شد.» چرا باید قالیبافان منتظر دریافت تسهیلات باشند؟ در حالی که بانک‌ها و مؤسسات اعتباری می‌توانند با حمایت از آنان ضمن کمک به تولید، بیش از آنچه که از طریق سود تسهیلات به دست می‌آورند از این طریق کسب كنند.

14:30

(0)


[ 1 ] [ 2 ]