چاپ        ارسال به دوست

گام دوم انقلاب؛محکم تر و بلند تر

رهبر معظم انقلاب اسلامی در 22بهمن ماه سال گذشته و درچهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بیانیه بسیار مهمی را صادر فرمودندکه به «گام دوم» معروف شد. این بیانیه بسیار مهم در حقیقت ،منشور و دکترین جمهوری اسلامی ایران در دهه های آینده و برای رسیدن به افق های بلند است. عبارتهای مهمی که در این بیانیه بکار رفته نیاز به تبیین از سوی تحلیلگران و کارشناسان ومسئولان محترم دارد. عبارتهایی چون تمدن سازی، عمر مفید ارزشها، رویگردانی مسئولان از ارزشها، دست ودلهای امین و خدمتگذار، رویش و ریزش، طهارت اقتصادی، اقتدار و موارد دیگر که می توان و باید درباره آنها نوشت تا اهمیت این منشور تاریخی برای مردم ومسئولان روشن شود و این وظیفه جوانان و نسل انقلاب است. رهبر معظم انقلاب اعلام کردند که کشورمان «وارد دوّمین مرحله‌ی خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدّن‌سازی شده ‌است» این عبارت بسیار راهبردی است، زیرا ملتهای معدودی در طول تاریخ توانسته اند تمدن ساز و تاریخ ساز باشند و ملت ایران یکی از این ملل بوده است.
این بیانیّه، شعاع و تصویری کلّی و متنی فشرده و برآمده از سپهر و منظومه‌ی فکری انقلاب اسلامی است؛ و حاکی از قوّت نظام فکری صاحب سخن. کارکرد مهمّ این بیانیّه نیز چنین خواهد بود که مردم و مسئولان و نخبگان، دریافتی از منظومه‌ی مسائل کلیدی کشور خواهند داشت و از رهیافت‌های جزئی‌نگر، خطّی و غیر سیستمی در تحلیل مسائل اساسی ایران، فاصله خواهند گرفت
شاخصه های ارزشی انقلاب اسلامی، موضوع بسیار مهم دیگری است که در بیانیه ایشان برجسته شده است. ارتباط بین ارزشها، طول عمر و مسئولان ارتباط جالبی است. از نظر ایشان « برای همه‌چیز می توان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا شعارهای جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است؛ آنها هرگز بی‌مصرف و بی‌فایده نخواهند شد، زیرا فطرت بشر در همه‌ی عصرها با آن سرشته است. آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری، هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دوره‌ای بدرخشد و در دوره‌ای دیگر افول کند.» از نظر رهبری نکته اتکا و امید کشور، مردم هستند نه مسئولان و همواره مردم پای ارزشها ایستاده اند، اگرچه برخی نخبگان خسته شدند. ایشان معتقدند: هرگز نمی توان مردمی را تصوّر کرد که از این چشم‌اندازهای مبارک دل‌زده شوند. هرگاه دل‌زدگی پیش آمده، از روی‌گردانی مسئولان از این ارزشهای دینی بوده است و نه از پایبندی به آنها و کوشش برای تحقّق آنها»
بیانیّه‌ی گام دوم، با ساخت و نظام ارزشهای جامعه ارتباط تنگاتنگ و دوسویه‌ای دارد؛ از سویی بر ساخت اجتماعی و مسائل واقعی جامعه و در امروز و فردا تأثیرگذار است و از سوی دیگر برآمده و تأثیرپذیر است از بافت اجتماعی و تاریخ گذشته و دیروز انقلاب. بر این اساس، تحلیل کارکردها و تأثیر این بیانیّه بر اکنون و آینده، از نکات مهم و متناسب با مقوله‌ی جامعه‌پذیری این بیانیّه خواهد بود؛ به سخنی دیگر اینکه این بیانیّه چه ظرفیتهایی دارد و با تمهید شرایطی چه ضعفهایی از جامعه شناسایی و رفع می‌کند و چه افق‌هایی را فراروی ما می‌گشاید.
مهم تر اینکه درسالهای اخیر غالب مخاطب پیامهای مهم رهبری جوانان هستند، زیرا از نظر معظم له «آینده مهم تر از امروز است.». رهبر معظم انقلاب معتقدند: «بسیاری از آنچه را ما دیده و آزموده‌ایم، نسل جوان هنوز نیازموده و ندیده است. ما دیده‌ایم و شما خواهید دید. دهه‌های آینده دهه‌های شما است و شمایید که باید کارآزموده و پُرانگیزه از انقلاب خود، حراست کنید و آن را هرچه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) است، نزدیک کنید. برای برداشتن گامهای استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت و از تجربه‌ها درس گرفت؛ اگر از این راهبرد غفلت شود، دروغها به جای حقیقت خواهند نشست و آینده مورد تهدیدهای ناشناخته قرار خواهد گرفت».
امید رهبری به جوانان ، تا حدی است که ایشان از آنان انتظار دارد ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفته‌ی اسلامی بسازند.
و می فرمایند:«باید با همّت و هشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود. مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همه‌ی میدانهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بین‌المللی و نیز در عرصه‌های دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانه‌های خود را به زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربه‌ها و عبرتهای گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیه‌ی انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفته‌ی اسلامی بسازند.....و، انبوه جوانانی که با روحیه‌ی انقلابی رشد کرده و آماده‌ی تلاش جهادی برای کشورند، و جمع چشمگیر جوانان محقّق و اندیشمندی که به آفرینشهای علمی و فرهنگی و صنعتی و غیره اشتغال دارند؛ اینها ثروت عظیمی برای کشور است که هیچ اندوخته‌ی مادّی با آن مقایسه نمی تواند شد.»


١٣:٣٦ - چهارشنبه ١٥ خرداد ١٣٩٨    /    شماره : ٢٣٥    /    تعداد نمایش : ١٨٩٥


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: